Musearm behandling – hvordan?

Musearm forekommer oftest fordi man i forbindelse med sit arbejde bruger computer og computerens mus en hel del i løbet af dagen. Derfor kan dine muskler blive irriteret, hvilket kan medføre betændelsestilstand og hævelse, som kan være yderst generende i hverdagen og på arbejdet. Symptomer kan være meget varierende men oftest lokaliseret til ydersiden af albuen ved bevægelse.

Hvordan behandler vi musearm?

Årsagen til musearm er oftest overbelastning af muskulaturen, men her kan osteopatien heldigvis hjælpe. For at behandle musearmen, ser vi hos Praksis for Osteopati på kroppen som en helhed. For at genoprette bevægeligheden og komme smerter og ubehag til livs fokuserer vi på at forbedre blodomløbet til og fra armen, og behandler samtidig omkringliggende områder som nakke, underarm og hånd, der alle er relaterede til den udsatte arm.

Alle behandlinger indledes med en grundig undersøgelse af din krop og situation, for når vi først har stillet den rigtige diagnose, er det nemmere at behandle og smertelindre, så du hurtigt kan komme af med smerterne og genoprette din bevægelighed.

Hvis musearm er tilfældet og diagnosen er stillet, arbejder vi med bevægeligheden i dine hånd- og skulderled. Ved forskellige teknikker, som fx fasciebehandling, mobilisering af brystkassen, nakken, albue, sætter vi gang i blodomløbet, så det nemmere kan løbe ud i armen – på denne måde kommer du hurtigere af med smerterne, du har i forbindelse med musearmen.

Symptomer på musearm

Du kan opleve flere symptomer og smerter som tegn på musearm. Hvis du kan genkende nogle af disse symptomer, bør du overveje at søge professionel hjælp:

  • Oplever du træthed i hånd og arm?
  • Oplever du stivhed i skulderen, albuen eller hånden?
  • Har du problemer med nedsat grebsfunktion?
  • Har du sovende fornemmelser i armen?
  • Har du ømhed ved berøring af musklerne i armen og hånden?
  • Oplever du smerter i nakken, skulder, albue eller håndled?

For at kunne blive diagnosticeret med musearm, skal en professionel mærke efter og undersøge din krop grundigt, og det er noget jeg har stor erfaring med.

Hvad kan jeg selv gøre?

Når diagnosen musearm er stillet, kan Praksis for Osteopati hjælpe dig med at komme af med smerterne gennem blandt andet stræk, manipulationsteknikker og fasciebehandling, men du kan også selv gøre noget. Det er vigtigt, at du ændrer på de vaner, som har forårsaget musearmen, fx stillesiddende arbejde eller repetitiv belastning. Det kan desuden hjælpe at lave supplerende fysiske øvelser.