Vedligeholdelse af kroppen med Osteopati

Osteopati er i en rivende udvikling og kendt som en af de mest effektive og videnskabeligt validerede behandlingsformer.

Sygdom og skader er noget der kan påvirke kroppens fysiske tilstand og forårsage en ubalance i kroppens systemer (muskuloskeletal, visceral og cranio-sacrale system). På alle tidspunkter i livet er fri bevægelighed af kroppen det, der gør det muligt for os at fungere normalt. Uden fri bevægelighed vil mange dysfunktioner (problemer) opstå på forskellige måder og oftest mærkes som smerter.

Derfor vil stort set alle personer få gavn af osteopatisk behandling, uanset hvilke symptomer de oplever. Osteopati kan ikke kurere handicaps som Downs syndrome, cerebral parese eller mere komplicerede og kroniske sygdomme som leddegigt og kræft. Derimod kan osteopati mindske mange af de medførte gener, som tilstandene kan medføre. Dette gøres ved at understøtte kroppens tre systemer (der som tidligere omtalt er det muskuloskeletal, visceral og cranio-sacrale system).

Osteopati kan hjælpe med regulering af spændinger eller kontrol af muskulaturen, funktionen af fordøjelsen, urologiske og respirations tilstande. Desuden understøtter behandling også den generelle tilstand af sundhed og velvære hos individet.

Et besøg hos Praksis for Osteopati kan også ses som et eftersyn af kroppen som helhed og forebyggende behandling så som:

– artritis
– sportsfolk/skader
– generel fitness
– generel smertebehandling
– korrigering af holdnings samt arbejdsrelaterede gener
– gentagne forstrækninger
- ryg og nakkegener
– overanstrengelse led/muskler (arme og ben)
– hovedpine, migræne
– gravide, babyer og børn
– åndedrætsproblemer såsom astma
– kæben, ansigtssmerter og tandlæge relateret (funktionelle gener)
– ører gener og ventilerings problemer
– fordøjelsesproblemer såsom , reflux, irritabel bowel syndrome, malabsoprtion etc
– dysfunktioner
– kranie – sacrale system såsom nedsat øjenkoordinering, træthed af øjne, svært ved at fokusere etc (funktionelt problem)

Som mange mennesker har en familielæge, der følger babyer/børnene i deres vækst og udvikling op igennem livet – ligeledes bør man have en familie-osteopat.