Osteopati til Golfspillere

Forbedre dit Golfspil med OsteopatiHvis du kæmper med at ramme bolden tilfredsstillende, har pådraget dig en skade, behov for at forbedre din performance og vil forebygge skader, så har du har måske behov for en osteopatisk undersøgelse af kroppen hos Praksis for Osteopati. Med en undersøgelse/behandling vil vi arbejde mod en optimering af kroppen for at få den til at fungere optimalt i forhold til dit golfspil.

 Osteopatisk undersøgelse kan være relevant for både amatører og professionelle. Med osteopati tages en helhedsorienterede tilgang til kroppen, hvilket gør det muligt at identificere og isolere de fysiske begrænsninger, som du eventuelt har i de forskellige systemer, og som kan have indflydelse på dit golfsving.

Eksempelvis kan disse begrænsninger medføre:

  • Uregelmæssig svingmønster (hvilket kan medføre dårlig impact på bolden (lukket eller åbent køllehoved)
  • Dårlig holdning (eksempelvis for opretstående holdning under svinget)
  • Kompensatoriske bevægelsesmønstre
  • Dårlig balance
  • Manglende generering af kraft i svinget og dermed længde på bolden
  • Skader

Biomekanisk tilgang til golf gennem osteopati


Den osteopatisk tankegang passer godt sammen med den biomekaniske forståelse af kroppen under golfsvinget. Fordelen ved at blive screenet af en osteopat er, at jeg arbejder med kroppens tre systemer – det muskuloskeletale, viscerale (organerne), og craniosacrale.

Osteopati kan derfor være specielt relevant i forhold til:

Nakken
Nakken er et meget vigtigt område for dit golfspil. At kunne holde nakken stabil er meget fundamentalt for øje-bold fokus hvilket hjælper kroppen med at arbejde korrekt under golfsvinget. Nakken kan påvirkes fra organsystemet hjerte- lunge- og fordøjelsessystemet og dermed forårsage spændinger, smerter og nedsat bevægelighed.

Midtryggen
Denne del at ryggen kan enten gøre dit sving let og elegant eller besværligt og ujævnt. Hvis din midt-ryg er fleksibel, vil det gøre dine sving mere elegante mens restriktioner vil føre til dårligere resultater eller sågar skader. Ribbenenes bevægelighed er vigtig, da de gør kroppen i stand til at roterer, hvilket vil forbedre vejrtrækningen (diafragma). Denne rotation kan begrænses, hvis musklerne mellem ribbene er stramme. Dette kan føles som smerter i ribbenene efter en dag på golfbanen. Disse smerter kan stamme fra musklerne mellem ribbenene, der har arbejdet for hårdt eller er dysfungerende. 
Smerterne og begrænsninger i dette område skal oftest findes i organsystemet, da organer som mave og lever, har en neurologiske påvirkning til ryggen hvilket kan påvirke midtryggen. uhensigtmæssigt

Nederste del af ryggen
Lændesmerter blandt professionelle og amatør golfspiller er kendt som en af de mest almindelige golf-relaterede skader. Studier viser, at op mod 1/3 af alle professionelle golfspillere spiller på trods af skader på visse tidspunkter i deres karriere og halvdelen af disse vil udvikle kronisk gener.
Ofte afslutter golfspillere deres slag i en omvendt c-stilling, hvilke kan stresse den nederste del af ryggen. Lændesmerter kan være forårsaget af manglende rotation af midtryggen. Hvis man har nedsat rotation af midtryggen, vil man oftest kompensere i lænden for at opnå mere rotation. Da lænden ikke er et primærrotations område, kan der hurtig opstå gener. Dette ses oftest hos mange og kræver, at man ikke kun fokusere på smerteområdet, men kigger på helheden af kroppen.

Begrænsninger af ovenstående områder er bedst af få lokaliseret og efterfølgende behandlet inden man påbegynder specifik træning med fokus på at forbedre bevægeligheden, styrken og smidigheden. Det optimale er, at behandle dette inden sæsonen for alvor opstartes for at undgå, der opstår skader senere på sæsonen.