Osteopatisk behandling af sportsfolk

HD0A7576.jpg SportskaderHvad enten man er motionist eller sportsudøver på højt plan, er det vigtigt holde kroppen fit, da fysiske begrænsninger kan sænke præstationsevnen. Disse begrænsninger kan være forårsaget af tidligere traumer (forstuvninger, fald etc.), hvor man har genoptaget aktiviteten igen, da smerterne var forsvundet. Disse traumer samt akutte skader er derfor vigtige at følge op på og behandle, da der kan opstå kompensatoriske bevægelser, som kan medføre nye gener i bevægelsesapparatet.

Osteopati er særlig velegnet til at normalisere forholdene efter en skade og genskabe det normale bevægelsesmønstre i det/de ramte led og kroppen. Dermed søges at skabe gode forhold til, at kroppen selv kan korrigere og komme hurtigere tilbage til sporten.

Ved hjælp af forskellige manuelle redskaber vil osteopatien kunne hjælpe kroppen til at opnå dens fulde potentiale. Dette kan opnås ved at af løsne op for de områder, der måtte være påvirket, for dermed at opnå normal bevægelighed og bedre forhold for optimal vejrtrækning.