Osteopatisk behandling af irritabel tyktarm

Tyktarmen er vigtig for din optagelse af næringsstoffer. Uden de rette næringsstoffer fungerer kroppen ikke optimalt, og dette gør en velfungerende tyktarm til nøglen til en velfungerende krop.

Desværre lider mange mennesker af irritabel tyktarm. Irritabel tyktarm er ikke en sygdom i sig selv, men det er derimod en fællesbetegnelse for en lang række symptomer, der alle skyldes ubalancer i tarmfunktionen.

Symptomer på irritabel tyktarm

Det varierer i høj grad fra person til person, hvilke symptomer der opleves på irritabel tyktarm. Nogle af de hyppigste symptomer kan dog siges at være:

  • Oppustethed
  • Mavekramper
  • Luft i maven
  • Mavesmerter
  • Intolerance – over for eksempelvis laktose og gluten
  • Et vekslende afføringsmønster – hård mave og tynd mave
  • Smerter, der bliver mindre ved toiletbesøg

Osteopati finder årsagen til dine problemer

Medicin kan i nogle tilfælde afhjælpe disse symptomer. Men der er altså tale om symptombehandling, og hvis du vil i årsagsbehandling, og dermed finde ud af, hvad dine symptomer skyldes, er der god grund til at påbegynde osteopatisk behandling.

Osteopati er nemlig både et diagnose- og behandlingssystem. Dermed tager osteopatisk behandling af irritabel tyktarm udgangspunkt i årsagen til lidelsen, så problemet korrigeres på den mest optimale og langsigtede måde.

Hvad indebærer osteopatisk behandling af irritabel tyktarm?

Ved en konsultation vil jeg starte med at undersøge din krop med henblik på at finde årsagen til, hvorfor din tyktarm er irriteret. Lidelsen kan skyldes mange forhold, og derfor kræver kortlægningen ofte både undersøgelse og spørgsmål.

I nogle tilfælde er dysfunktioner i centralnervesystemet årsag til irritabel tyktarm. Er dette tilfældet hos dig, er korrektion af kraniet en hensigtsmæssig måde at begynde behandlingen. Ved kraniet er det nemlig muligt at påvirke både enkelte nervebaner og selve centralnervesystemet, og således kan jeg ved korrektion forbedre nerveforsyningen til tyktarmen.

Din tyktarms forhold til andre organer og ryggen kan også have betydning for, om din tyktarm er irritabel. Derfor kan en osteopatisk behandling af irritabel tyktarm også indebære en undersøgelse af bindevævet omkring tarmene samt vejledning i den rette kost og motion for at styrke kroppen.

Mulighederne for osteopatisk behandling spænder bredt, og kan også tage udgangspunkt i en reduktion af kroppens stressniveau eller mobilisering af tarmen.

Kunne du tænke dig at få glæde af osteopatiens effekt til behandling af irritabel tyktarm, er du altid velkommen til at kontakte klinikken og bestille en tid.