Hvad kan du forvente af en osteopatisk behandling?

Hvis du tidligere har modtaget andre former for behandling, vil du opleve, at osteopatien adskiller sig på mange områder. Min osteopatiske viden og tilgang til hele kroppen er anderledes, da jeg søger at finde årsagen til dine smerter og ikke kun symptombehandler. 

Eksempelvis vil folk, der oplever smerter/gener omkring nakke/skulder området, ved andre behandlingsformer oftest modtage øvelser eller massage af musklerne, samt lidt mobilisering af ryghvirvlerne.

Her vil jeg som osteopat evaluere, om der er spændinger omkring organerne, hjerte og lungesystemet, da disse områder oftest kan være underliggende årsag til smerterne/ spændingerne.

Konsultation

Ved første konsultation vil jeg som osteopat, efter en grundig gennemgang af din historie/skadeshistorie, udføre en strukturet undersøgelse. Her laves en vurdering af holdning, sikkerhedstest, vævstest, bevægelighedstest, og hvis nødvendig; neurologiske samt andre ortopædiske test. Andre parakliniske undersøgelser kan blive aktuelle, hvis det vurderes nødvendigt for diagnosticering.

Grunden til den mere omfattende gennemgang af din histore og undersøgelse skyldes, at jeg på baggrund af dette kan vurdere om du er i stand til at modtage osteopatisk behandling, om det er gavnlig eller om du skal opsøge læge for yderligere udredning.

Medbring gerne resultater af allerede foretaget undersøgelser; røntgen, scanning mm.

Osteopatisk behandling

Osteopatisk behandling kan variere mellem osteopater, men ens for dem alle er “hands on” tilgangen, da dette er nødvendig for at kunne vurdere eksempelvis leddene, vævet, organerne og kraniet, for at dernæst at kunne behandle.

Som osteopat anvender jeg forskellige manuelle teknikker som eksempelvis:

  • Manuelbløddelsbehandling
  • Fascia stræk
  • Articulering - mobilisering af leddet/leddene
  • Muscle Energy Techniques (anvendes til afspænding samt stræk af musklen)
  • Jones (nedsætter spændingen i musklen)
  • Manipulation
  • Teknikker til at optimering af organerne
  • Cranio -sacral

Udover ovenstående, vil råd vedrørende kost, fysiskt træning etc. gives hvis det vurderes nødvendig, for at fremme kroppens heling under behandlingsforløbet.