Behandling af ryg og nakkesmerter med osteopati

 

smertebehandling af ryg og nakkesmerterSmerter i ryg og nakke oplever mange i kortere eller længerevarende perioder. Disse kan opstå akut ved en forkert bevægelse, og kan i mange tilfælde afhjælpes ved få smertebehandlinger. Dog kan der være et underliggende problem, som kan disponere til den akutte smerte, da kroppen over tid belastes, hvilket kan give en ubalance i kroppen.

Det kan eksempelvis være restriktioner omkring lever, mave, tolvfinger tarm, diaphragma (musklen vi bruger til at trække vejret med) eller mekaniske problemer, som stresser nakken. Derfor bør der rettes fokus på årsagen, for behandlingen er effektiv.

Ved rygsmerter, akutte som kroniske tilstande, bør man også kigge på andre systemer i kroppen for at undersøge, om årsagen skal findes her. Det kan eksempelvis være i det lille bækken; blæren, livmoderen (hos kvinden), organerne i maveområdet eller korsbenets stilling.

Via evaluering af de forskellige systemer, og med viden om hvordan kroppen bør kunne bevæge sig, kan osteopatien afhjælpe eller lindret de kroniske smerter.

 

Bliv klogere