Hvad er Osteopati?

Osteopati er en behandlingsform, der bygger på den medicinske videnskab; anatomi, fysiologi, embryologi, neurologi, patologi og biomekanik. Det er et effektivt og sikkert diagnose- og behandlingssystem, hvor manuelle teknikker anvendes til undersøgelse og behandling.

Osteopati tager udgangspunkt i mennesket som en helhed, og derfor vil kroppens forskellige systemer, som kan opdeles i tre kategorier - muskuloskeletale system (muskler og knoglerne), viscerale system (organerne) og det kranio-sakrale system (fra kraniet til korsbenet) - afdækkes ved første konsultation.

De tre systemer kan påvirke hinanden og derved skabe en ubalance i kroppens naturlige funktion. Resultatet af dette kan forårsage symptomer såsom spændinger omkring nakken, rygsmerter, hovedpine, fordøjelsesproblemer, træthed, nedsat bevægelighed etc., som kan være problematiske at være generet af i hverdagen. Praksis for Osteopati kan hjælpe dig af med ovenstående problematikker med behandlingsformen osteopati.

Baggrund

Osteopati stammer fra USA og blev udviklet i 1892 af Andrew Taylor Still - The American School of Osteopathy (ASO). Årene forinden stiftelsen af ASO rygtes det, at osteopati kunne være en behandlingsform til at hjælpe personer med problemer, som ikke tidligere kunne behandles i systemet.

I USA, Australien, New Zealand og Europa er osteopati en meget anerkendt behandlingsform. I Danmark arbejdes der på at opnå autorisation, som i andre europæiske lande, da osteopati per dags dato ikke er en beskyttet titel i Danmark.

Medlemmer af Foreningen Danske Osteopater godkendes i Danmark og genkendes ved, at man efteruddanner sig som Osteopat D.O bærer titlen M.R.O.DK. Dette er en forkortelse for “medlem af registrerede osteopater i Danmark”. Dette viser, at den enkelte behandler lever op til de krav, der stilles af foreningen, så du, som patient, er garanteret, at behandlingsformen udføres under ordentlige forhold og af en veluddannet behandler.

Man kan uddanne sig til osteopat både på deltid og fuldtid, hvor man enten kan opnå en diplom, bachelor, master eller Ph.d. Adgangskrav for optagelse på deltidsstudiet ved International Academy of Osteopathy er en autorisation som læge, kiropraktor eller fysioterapeut – herved opnår uddannelsen og fremtidige færdiguddannede osteopater legitimitet.

Uddannelsen tager fem år, og afsluttes med en artikelskrivning samt en afsluttende jury eksamen. Indholdet i uddannelsen er en grundig gennemgang af kroppens anatomi, fysiologi, biomekanik og sygdomslære for at opnå en større forståelse for, hvordan kroppens systemer kan påvirke hinanden.

Filosofi

Osteopati er en holistisk tilgang til manuel medicin, hvor der fokuseres på behandling af alle aspekter at kroppen; led, muskler, bindevæv, blodcirkulationen til organerne, nerver, og knogler, for derved at opnå en optimal balance i kroppen og understøtte kroppens evne til at forblive sund.

Osteopati kan være løsningen på dine lidelser. Osteopati kan hjælpe dig i stedet for medicin – og Praksis for Osteopati vil hjælpe og vejlede dig hele vejen gennem behandlingsforløbet. Formålet med behandlingsformen er at hjælpe kroppen med at fungere optimalt og få en ordentlig sundhedstilstand. Vi har fokus på mennesket som helhed hele vejen gennem vores behandling, hvilket vil sige, at vi undersøger hele kroppen som helhed. Osteopati henvender sig til alle aldre og alle kroppe.

Hvordan bliver man undersøgt?

En osteopat vil undersøge hele kroppen, hvilket vil sige de tre forskellige systemer i kroppen:

  • Muskuloskeletale system (muskel og skelettet)
  • Viscerale (organerne)
  • Kranio-sakrale system (kraniet, hjernehinder og korsbenet)

Da disse systemer påvirker og er afhængige af hinanden, undersøges de alle for at vurdere forholdene og funktionen heraf, for dermed at finde en årsag til de gener, man måtte opleve. Praksis for Osteopati benytter manuelle teknikker og metoder til at stille diagnosen, for herefter at kunne give dig den rigtige og nødvendige behandling. Behandlingsformen er individualiseret, så den passer til din krop - på denne måde kan vi give den mest blide behandling.