Skoliose/skæv ryg

Hvad er skæv ryg?

Skæv ryg betyder, at du har en sidekrumning på rygsøjlen. Det får rygsøjlen til at ligne et S eller et C, når man ser på ryggen bagfra.

Nogle mennesker bliver født med skæv ryg. Andre pådrager sig skæv ryg i forbindelse med eksempelvis et brud på rygsøjlen, og for nogle udvikles en skæv ryg af andre årsager. Er dit ene ben længere end det andet, kan dette være årsagen til udvikling af skævhed i ryggen og rygsmerter.

Arvelige forhold kan være med til at afgøre, hvorvidt du udvikler skæv ryg, og generelt er der en overvægt af piger, som lider af problemet.

Smerter og gener

Skæv ryg giver ikke altid anledning til gener. Du kan sagtens leve et helt almindeligt liv med skæv ryg.
I svære tilfælde kan tilstanden dog udgøre en konkret sundhedsrisiko, idet der kan opstå direkte pres på de vitale organer – eksempelvis hjertet. Derudover kan skæv ryg lede til nedsat mobilitet, smerter i nakken og fordøjelsesproblemer.

Professionel hjælp til skæv ryg

Jeg tilbyder at behandle smerter og gener forårsaget af skoliose med osteopati. Ved hjælp af manuelle og blide teknikker undersøger jeg alle kroppens systemer. Det gælder alt fra muskler, led og nervesystemet til blodsystemet og lymfesystemet. Hvis årsagerne til problemet skal behandles effektivt, er det nemlig vigtigt at anskue kroppen som en helhed. Alle dele af kroppen påvirker hinanden, og derfor kan behandling ikke isoleres til ét sted i kroppen.

Min osteopatiske behandling løsner spændinger i rygsøjlen og det omkringliggende væv. Jeg hjælper dig også med at komme i gang med supplerende træning, der skal styrke og stabilisere din ryg. Dette er vigtigt for at undgå smerter både nu og i fremtiden.

Hvis du lider af skæv ryg, kan det desuden være en fordel at arbejde med din kropsholdning. Osteopatisk behandling kan hjælpe dig med at skabe forbedret kropsholdning.