Kolik

Hvad er kolik?

Kolik er langvarig og uforklarlig gråd hos spædbørn. Hvis dit barn græder og meget, og du ikke han trøste det, kan det være et tegn på, at dit barn har kolik. I gennemsnit får hvert tiende barn kolik.
Kolik starter typisk, når barnet er et par uger gammelt og går over igen ved, når barnet er omkring tre måneder. Der er således tale om en tilstand hos spædbørn.

Årsager til langvarig og ustoppelig babygråd

Når din baby er utrøstelig og ikke vil stoppe med at græde, er gråden et tegn på, at noget er galt. Det er derfor vigtigt at tage gråden alvorligt og finde årsagen hertil.

I mange tilfælde skyldes tilstanden maveproblemer og kranielle dysfunktioner. Smerter i maven kan skyldes fordøjelsesproblemer og forstoppelse. Nogle børn fødes med fladt eller skævt kranie, og dette kan forårsage smerter, der leder til kolik.

Men der findes også andre individuelle årsager til kolik såsom infektioner, smerter i ryggen og laktoseintolerance.

Osteopati kan afhjælpe kolik

Jeg tilbyder osteopati som behandling af kolik til alle spædbørn. Jeg undersøger barnets krop for at finde frem til skævheder og ubalancer, der er årsag til de mange timers gråd. Behandlingen er blid og rolig for dit barn og kan indebære blandt andet massage af bindevævet i mave-tarm-området for at forbedre fordøjelsen.

Vurderer jeg, at kolikken skyldes et skævt eller fladt kranie, vil jeg lave små mobiliseringer ved kraniet. Disse mobiliseringer er blide tryk, der vil rette kraniet og korrigere det, således at det indtager den rette stilling.

Tankegangen bag osteopati er, at kroppen er forbundet som én enhed, og at alle systemer derved påvirker hinanden. Har barnet spændinger i eksempelvis kraniet, ryggen eller i andre muskler, kan dette således være årsag til generelle ubalancer i kroppens systemer. Den bedste måde at behandle på, er derfor ved at skabe ligevægt i kroppens knogler, muskler, organer, bindevæv og kranie.