Infertilitet

Hvad er infertilitet?

Infertilitet betegner en tilstand, hvor en kvinde har problemer med at blive gravid. Ufrivillig barnløshed er en belastende og frustrerende tilstand, når man gerne vil være forældre. Særligt når der ikke kan påvises en sygdom eller en anden hæmmende tilstand, der kan forklare, hvorfor det er vanskeligt for netop dig at blive gravid.

Traditionelle og alternative behandlinger

Kvinder med fertilitetsproblemer bliver typisk anbefalet at tage tilskud af vitaminer og mineraler suppleret af hormonel behandling. Desværre er det langt fra alle kvinder, der oplever, at denne fertilitetsbehandling får dem til at blive gravide.

Heldigvis findes der også en lang række forskellige behandlingsmuligheder i forbindelse med infertilitet. Osteopatisk behandling er én af dem.

Osteopati anlægger en anden vinkel på infertilitet, end traditionelle behandlinger gør. Som osteopat tager jeg udgangspunkt i anatomien for at finde ud af, hvor processerne i kroppen ikke fungerer optimalt.

Osteopatiske metoder til afhjælpning af infertilitet

For at blive gravid skal organerne, blodgennemstrømningen og nervesystemet fungere optimalt. Det er nemlig vitalt for det reproduktive system. Desværre kan hormonel ubalance, emotionel stress og problemer i bækkenområdet påvirke kroppens reproduktive organer og dermed forårsage infertilitet.

Ved hjælp af osteopatiske teknikker frigøres spændinger i og omkring bækkenet samtidig med at cirkulationen i kroppen forbedres. Denne behandling skaber balance i kroppen og forbedrer chancen for at blive gravid. Spændinger i bughinden kan påvirke forbindelsen mellem æggestok og æggeleder. Ved hjælp af blide bevægelser løsner jeg bughinden, så æggelederen igen har de bedste forudsætninger for at fange ægget.

Jeg vil altid foretage en individuel vurdering af, hvordan du skal behandles. I mange tilfælde er det dog nødvendigt at arbejde målrettet med blodgennemstrømningen til og fra livmoderen. For at et æg kan sætte sig fast i livmoderen, er det en forudsætning, at der er blod nok tilstede.