Fødselsdepression

Hvorfor opstår fødselsdepression?

En fødselsdepression er en depression, som vordende eller nybagte mødre udvikler. Under en graviditet og fødsel gennemgår kroppen store fysiske og mentale forandringer. Derfor udvikler nogle kvinder en fødselsdepression enten under graviditeten eller efter barnets fødsel.

Fødselsdepressionen kan skyldes problemer med at tilpasse sig den nye situation, et fysisk og mentalt krævende arbejde og fysiologiske belastninger efter graviditet og fødsel. Der kan således være mange årsager, men typisk er det en kombination af biologiske, sociale og psykologiske faktorer, der udløser depressionen.

Tilstanden spænder over et bredt spektrum. Nogle kvinder med fødselsdepression behøver blot lidt ekstra støtte fra pårørende, mens andre fødselsdepressioner kræver medicinsk behandling eller indlæggelse på psykiatrisk afdeling.

Osteopati hjælper dig med at genfinde balancen – både under og efter graviditet

Som osteopat kan jeg tilbyde behandling, der hjælper dig med at genfinde balancen i din krop. Det gælder både under graviditeten, hvor jeg behandler smerter i muskler og led, samt efter fødslen, hvor du skal genfinde din normale fysisk og mentalitet.

Under graviditeten kan der opstå fysiske gener såsom smerter i ryg, lænd og bækken. Hvis ikke der tages hånd om disse, kan smerterne påvirke din psyke så voldsomt, at du risikerer at udvikle en fødselsdepression. Oplever du fysiske gener, anbefaler jeg derfor, at du får osteopatisk behandling, som ved hjælp af blide stræk, manipulation og masserende teknikker behandler årsagen til smerterne i bevægeapparatet.

Efter fødslen skal du være særligt opmærksom på din krops tilstand. En graviditet og fødsel belaster bækkenet voldsomt. Det skyldes en kombination af vægtøgning og blødgørelse af leddene, der fungerer som kroppens naturlige forberedelse på fødslen.

Disse kræfter kan have en negativ effekt på nervesystemet. Genoprettes balancen ikke efter fødslen, er der risiko for, at ubalancerne i nervesystemet bidrager til udviklingen af en fødselsdepression. Gennem manuelle teknikker kan jeg stabilisere dit nervesystem og kroppens vitale funktioner.