ADHD

Kendetegn for ADHD

Hyperaktivitet, impulsiv adfærd og koncentrationsbesvær er nogle af de ting, der karakteriserer den neuropsykiatriske lidelse ADHD. Lidelsen påvirker hjernens evne til at regulere opmærksomheden, hvilket kan give problemer i mange af hverdagens aktiviteter. Alt lige fra at sidde stille ved aftensmaden og indgår i sociale relationer til at koncentrere sig i skolen eller på arbejdet.

Behandling uden medicin

ADHD kan således give en lang række forhindringer i hverdagen. Forhindringer, der ikke alene er belastende for ham/hende, der lider af ADHD, men også for familie, venner og andre tætte kontakter.
Mange børn og voksne tager derfor medicin for at kontrollere deres ADHD. Men faktisk kan nogle symptomer ved ADHD afhjælpes uden medicin. For osteopati er en manuel behandlingsteknik, der kan gøre livet nemmere for personer med ADHD. Osteopati har vist sig at være rigtig effektivt i behandlingen af blandt andet ADHD, og derfor vil jeg som uddannet osteopat anbefaler alle med ADHD at få behandling uden medicin.

Få osteopatisk behandling

Osteopatisk behandling har til formål at behandle strukturelle problemer i kroppen der har forbindelse til ADHD. Det gælder eksempelvis forstyrrelser i nervesystemet. Behandlingen er helhedsorienteret, og det betyder, at der arbejdes med påvirkning fra alle strukturer i kroppen.

Hos børn kan påvirkning af hovedet og rygsøjlen under fødslen forstyrre den psykologiske udvikling. Har din baby fladt kranie, og bliver det ikke behandlet, er der på længere sigt risiko for, at barnet udvikler ADHD.

Osteopatisk behandling kan fjerne de fysiske gener, der påvirker væksten og udviklingen af barnets kranie og hjerne. Har dit barn fladt kranie, vil jeg eksempelvis anvende kranio-sakrale teknikker til at rette kraniet. Vurderer jeg, at spændinger i nakken udgør en risiko, vil jeg ligeledes bruge muskelteknikker til at korrigere disse.

Hos voksne kan muskulære spændinger i nakken også være medvirkende årsag til ADHD, og derfor vil jeg også her arbejde med at behandle disse spændinger.